Vakbond Vijfsterren varkensboeren

Belangenorganisatie voor de beste varkensboeren van Nederland

Vakbond Vijfsterren varkensboeren  *****

Vijfsterren-varkensboeren voldoen aan strenge criteria. Zij garanderen de varkens een echt fatsoenlijk bestaan.
Deze boeren hebben zich verenigd in een vakbond. De vakbond fungeert als belangenorganisatie; als platform om kennis te delen en uit te dragen en uiteraard promotie voor deze natuurlijke wijze van varkens houden. Het varken terug in het landschap! 

Rol Vakbond
De wet -en regelgeving omtrent het houden van varkens gaat uit van de intensieve varkenshouderij, waar de varkens hun leven slijten op en tussen beton. De regelgeving beslaat een breed terrein: van dierziektepreventie en bestrijding; transportbewegingen; I&R-systeem tot milieu -en ruimtelijke ontwikkeling.
De voornamelijk kleinschalige vijfsterrenbedrijven zijn geheel anders van aard en opzet. Een flink aantal van de regels werken juist tegen en zijn niet werkbaar op extensieve varkensbedrijven. De vakbond brengt dit de komende periode in kaart: dossiers.
Daarnaast richt de vakbond zich op kennis en ervaring delen met elkaar: van diergezondheid; fokbeleid tot afzetkansen en bedreigingen. Onderdeel daarvan is een vraag -en aanbod pagina waar zowel levende have als materieel kan worden aangeboden.

Nieuws


Terug naar overzicht

16-01-2018

HAS Den Bosch organiseert klantbenadering en alternatieve financiering voor natuurlijke varkenshouders

Smeed nieuwe plannen voor uw klantbenadering en alternatieve financiering samen met ketenpartners op 31/1/18.
Tijdstip: 31/1/2018 van 9:30 - 15:30 uur. Locatie: ZLTO, Den Bosch. Aanmelden: natuurlijkboeren@has.nl.

Wilt u weten wie uw klanten zijn en hoe kunt u deze het beste bereiken? Jeske Dolmans en Stan Bruijsten, HAS afstudeerders Food Innovation en Bedrijfskunde, tonen u de nieuwste resultaten op gebied van klantprofielen, klantreis en vindbaarheid van de klant. In de workshop ‘klantbenadering’ gebruikt u deze inzichten om het vertrouwen en de beleving van de klant bij uw bedrijf te versterken.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om een boerderij op een alternatieve manier te financieren? Susan Drion, WUR afstudeerder en voorzitter van de Slow Food Youth Netwerk NL, deelt haar onderzoeksresultaten over alternatieve financiering in de landbouw: van participatieconstructies, samenwerkingen met social investors en ketenverbreding. U verkent met haar in hoeverre deze financieringsvormen voor u interessant kunnen zijn. Lees hier meer over Susan's onderzoek.

Lector Wim de Koning inspireert u verder over het creëren van beleving en vertrouwen bij de klant vanuit uw eigen kracht, met o.a. de ‘golden circle’ van Simon Sinek, en hoe u dit optimaal benut in een rendabel bedrijfsmodel.Terug naar overzicht 

 

  • De Buitenman03
  • De witte hemel01
  • Country 01
  • FrankenFrij01
  • MergenMetz - biggen 20170115
  • Panhof01
  • wolvarkenhoeve01
  • FrankenFrij02